Bäckenbottencentrum
Vi tar emot dig som har en skada eller sjukdom i bäckenbotten.
1177:s e-tjänster
Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vid kontakt med vår mottagning behöver du använda e-tjänsten. Ska du exempelvis boka en tid, beställa en journalkopia eller lämna synpunkter på vården? Använd e-tjänsten!
Om mottagningen
Skador i bäckenbotten kan uppkomma i samband med förlossning eller annan trauma som till exempel tidigare operationer. Skadorna kan leda till avföringsinkontinens, tarmtömningssvårigheter, framfall och fistelbildning.
Rekonstruktiv kirurgi vid förlossningsskador
Från och med 1 oktober 2022 utgör Kvinnoklinikens Bäckenbottencentrum på Danderyds sjukhus den ena av två nationella högspecialiserade enheter som utför avancerad rekonstruktiv kirurgi vid ändtarmsmuskelskador efter förlossning som orsakar problem med avföringsläckage. Den andra utsedda enheten inom detta område är kvinnokliniken på Universitetssjukhuset i Linköping.
Rekonstruktiv kirurgi vid förlossningsskador
Vi som arbetar på Bäckenbottencentrum är läkare, uroterapeuter, sjuksköterskor och barnmorskor med särskild utbildning inom gynekologi och kirurgi.
Telefontid
Måndag till torsdag, kl. 07.00-15.30, fredag kl. 07.00-14.00.
Remiss
För att komma till oss behöver du en remiss från specialistläkare eller husläkare.
Uroterapeuten
Uroterapeuten har mottagning alla dagar.
Läkarmottagning
Läkarmottagning finns måndag till onsdag, ojämna veckor.
Remissbedömningsunderlag
För att en patient ska bli aktuell för bedömning behöver vi ett fullständigt ifyllt remissbedömningsunderlag, utöver den ordinarie remissen. Fyll i formuläret och skicka det till oss per post.
När vi fått din remiss skickar vi en remissbekräftelse eller kallelse till dig. Med kallelsen bifogar vi ett frågeformulär som du ska fylla i och ta med till besöket.
Först ska du anmäla dig i kvinnoklinikens Kassa, vid Gynakuten på, plan 4.
Därefter träffar du läkare eller uroterapeut i bäckenbottenteamet. Vi går igenom din hälsohistoria och dina symtom. Oftast gör vi en gynekologisk undersökning och/eller en tarmundersökning.
Vid ditt första besök diskuterar vi också behandlingsmöjligheter och eventuell vidare utredning.
Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor efter ditt besök.