Neurologmottagning
Vi utreder och behandlar patienter över 18 år med symtom och sjukdomar från kroppens centrala och perifera nervsystem.
1177:s e-tjänster
Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vid kontakt med vår mottagning behöver du använda e-tjänsten. Ska du exempelvis boka en tid, har frågor om din remiss, vill beställa en journalkopia eller lämna synpunkter på vården? Använd e-tjänsten!
Om mottagningen
På Neurologmottagningen tar vi emot dig som har en komplicerad kronisk neurologisk sjukdom och som är i behov av sjukhusets multidisciplinära kompetens.
Vi gör specialiserade utredningar av neurologiska symtom som exempelvis inkluderar magnetkamera, datortomografi och datscan. Vi gör neurofysiologiska undersökningar t.ex. EEG, ENeG, EMG och provtagning från ryggmärgsvätskan.
Vi har en nära samverkan med sjukhusets övriga specialistmottagningar, t.ex. strokemottagningen, rehabiliteringsmedicinska mottagningen och smärtmottagningen.
För att underlätta för dig arbetar vi för kontinuitet, med målet att du ska träffa samma läkare och sjuksköterskor varje gång du kommer till oss. Vi arbetar i team runt diagnosgrupperna neuroinflammation (t.ex. MS), epilepsi och rörelsesjukdomar (t.ex. Parkinsons sjukdom), i enlighet med Socialstyrelsens Nationella riktlinjer.
Telefontider
Vi har telefontid klockan 07:00 till 11:30 och använder telefonsvarartjänst med uppringningsfunktion.
Besökstider
Endast bokade besök.
När vi bedömt att du behöver komma till Neurologmottagningen för bedömning och utredning.
Vi skickar en kallelse med tid för ditt besök. Av kallelsen framgår om du behöver ta några prover eller på annat sätt förbereda dig inför ditt besök hos oss. Ta alltid med en aktuell läkemedelslista, samt en lista med frågor som du vill ha svar på.
När du kommer till sjukhuset ska du anmäla dig och betala i kassan, målpunkt J plan 3.
Vid nybesök hos oss träffar du läkare som gör en första bedömning av dina symtom. Om man bedömer att en utredning behöver göras, skrivs remisser för fortsatta neurologiska undersökningar, t.ex. röntgenundersökning. Ibland görs så kallad lumbalpunktion (provtagning från ryggmärgsvätskan) vid besöken; om detta ska göras får du information om det i förväg. Ofta görs lumbalpunktion vid ett separat återbesök.
Beroende på bedömningen av dina symtom, tas beslut om eventuell utredning och uppföljning. Uppföljning kan ske med återbesök hos läkare och/eller sjuksköterska, eller via en bokad telefonkontakt.
Om din läkare ska kontakta dig per telefon angående utredningsresultat, är det viktigt att du ser till att vi har aktuellt telefonnummer vi kan nå dig på.
Du är alltid välkommen att kontakta Neurologmottagningen om du har frågor.