Neuropsykologisk konsulttjänst Huddinge
Psykologkonsulterna är en regionövergripande specialiserad öppenvårdsenhet som erbjuder konsultativt stöd för patienter tillhörande primärvårdens neuroteam.
1177:s e-tjänster
Vill du kontakta oss, går det bra att använda e-tjänsterna i 1177. Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Har du synpunkter på vården eller vill beställa en journalkopia? Använd e-tjänsterna!
Om mottagningen
Vi erbjuder neuropsykologiska utredningar och bedömningar; Konsultation i såväl enskilda ärenden kring patienter som är inskrivna hos neuroteam, som generella frågeställningar samt eventuellt psykologisk behandling. För att komma till oss krävs en remiss som är utfärdad av neuroteamet eller en husläkare som tillhör teamet.
Remiss
För att komma till oss krävs en remiss som är utfärdad av neuroteamet eller en husläkare som tillhör teamet.
Relaterade mottagningar
Patientorganisationer och andra stödfunktioner
- Afasiföreningen i Stockholms län, afasicenter.se
- BOSSE Råd Stöd och Kunskapscenter, bosse-kunskapscenter.se
- Hjärna Tillsammans, hjarnatillsammans.se
- Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Stockholms län, sthlm.hjarnkraft.se
- Neuro Stockholm, neuro.se
- Personskadeförbundet RTP Stockholm, rtps.se
- Strokeföreningen i Stockholms län, strokesthlmlan.se
- Stroke- och hjärnskadevägledare
- Taltjänst, habilitering.se
Du får en kallelse
När vi fått din remiss skickar vi en kallelse med tid för ditt besök. Av kallelsen framgår om du behöver förbereda dig inför ditt besök hos oss, till exempel genom att fylla i något skattningsformulär att ta med dig till besöket.
Att ta med dig till besöket
- Ta med dig en lista över de läkemedel som du använder.
- Du får gärna ta med en lista med frågor som du vill ha svar på.
Vid ankomst
Anmäl dig först i kassan på Rehabiliteringsmedicinska kliniken på Rehabmottagningen M41 – M43, Medicingatan 1.
Första besöket
Vid första besöket träffar du en psykolog som tillsammans med dig avgör vilka utredningsinsatser du behöver. Därefter gör vi tillsammans upp den fortsatta planeringen.
Neuropsykologisk utredning
En neuropsykologisk utredning kan se lite olika ut men de moment som oftast ingår är undersökning med neuropsykologiska test och klinisk intervju utifrån frågeställningen med dig och gärna även någon annan person som känner dig väl.
Återkoppling och slutsamtal
Du får reda på utredningsresultaten och psykologens resonemang och slutsatser vid ett återbesök. Om du vill får du gärna ha med dig en närstående. Vi återger även utredningsresultaten till ditt neuroteam som begärt utredningen, så att de ska kunna fortsätta sitt samarbete med dig.
Utlåtande
Ett utlåtande är en skriftlig sammanfattning av utredningen och dess slutsatser. Det ger rekommendationer som kan användas av dig och de instanser som kan bli aktuella för dig att söka hjälp hos, till exempel Försäkringskassan, kommunen och andra. Vem som får utlåtandet är upp till dig själv.
Välkommen att kontakta oss om du har frågor.