Patienter med långvarig smärta som påverkar livsföring och livskvalitet med behov av språktolk
Vår smärtrehabilitering erbjuder evidensbaserad och högspecialiserad bedömning och rehabilitering för patienter med långvarig smärta.
Målgrupp
Målgruppen är personer över 18 år med nedsatt funktion och begränsningar av aktivitetsförmågan till följd av långvarig smärta (mer än tre månader), med helt eller delvis behov av språktolk. Viktigt är att patienten har förmåga och praktiska förutsättningar för att åka till Huddinge sjukhus 1–3 gånger per vecka.
Arbetsform
Ett multiprofessionellt arbetssätt av ett team bestående av sjuksköterska, läkare, psykolog, sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator. En bedömning av teamet sker initialt och följs när patienten så behöver, av ett rehabiliteringsprogram. Programmet är en kombination av fysiska och psykologiska åtgärder främst i grupp utifrån en individuell rehabiliteringsplan. Genomförande sker både digitalt (Alltid öppet/1177) och fysiskt.
Kvalitet och kompetens
Vi har mer än 30 års erfarenhet av smärtrehabilitering. Utvärdering och utveckling sker kontinuerligt i nära samarbete med Karolinska Institutet. Smärtrehabilitering ingår i Nationella Registret över Smärtrehabilitering (NRS) och verksamheten är kvalitetssäkrad genom Commission of Accreditation of Rehabilitation Facilities (CARF).
Remiss
Remiss efterfrågas från primärvård alternativt specialistläkare. Efter remissbedömning erbjuds nybesök inom 30 dagar till ett specialistteam på enheten vid Huddinge sjukhus.