Strokemottagning
Vi tar emot dig som ska på återbesök efter en stroke.
1177:s e-tjänster
Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vid kontakt med vår mottagning behöver du använda e-tjänsten. Ska du exempelvis boka en tid, beställa en journalkopia eller lämna synpunkter på vården? Använd e-tjänsten!
Till strokemottagningen kommer patienter på återbesök som vårdats inneliggande för en TIA eller stroke, men även patienter som fått en remiss till mottagningen. Strokepatienter som inte behöver vård på vårdavdelning, men är i behov av specialistbedömning kommer till strokemottagningen på remiss från akutmottagning, husläkare eller andra instanser.
Mer information för dig som drabbats av stroke och för dig som är anhörig:
Om du vårdats inneliggande för en tia eller stroke kallas du vanligtvis till mottagningen efter ca 1-2 månader för ett läkar- eller sjuksköterskebesök, men i vissa fall behöver man vänta in olika undersökningar.
De flesta undersökningar som behöver göras inför besöket på strokemottagningen, görs på andra ställen som t ex röntgen, klinisk fysiologi eller ögon. Om du får en remiss medskickad för provtagning, ska du vända dig till någon av Karolinska laboratoriets filaler i Stockholm.
Under telefontiden kan du ringa och ändra eller avboka tid samt ställa frågor till en sjuksköterska. Vid behov blir du även uppringd av en läkare. Du kan också lämna besked i telefonsvararen. Tänk på att tydligt tala in ditt namn, personnummer samt vad ärendet gäller.
På mottagningen arbetar en sjuksköterska och en specialistläkare.
Vissa prover tas på strokemottagningen som t ex 24 timmars blodtrycksmätning, glucosbelastning eller forskningsprover.
På strokeenheten bedrivs ständigt olika forskningsstudier och vi är oerhört tacksamma för våra patienters deltagande. De flesta patienter inkluderas i en studie någon av de första dagarna på vårdavdelningen, men det kan även hända att du får frågan "om du önskar delta i en studie" på återbesöket.